-
Vieira de Sousa vintage De vintage ports worden maximaal drie jaar in eikenhouten vaten bewaard. Ze worden dan zodanig gebotteld dat ze verder op fles kunnen rijpen en een depot/droesem vormen in de fles. Het is dan ook aan te bevelen om de port zo te decanteren dat het bezinksel achterblijft in de fles alvorens te serveren.
Het etiket van de vintage port moet altijd het oogstjaar en het jaar van botteling vermelden. Het bijzondere karakter van vintage port vereist voorafgaand aan het drinken een zorgvuldige behandeling. De fles dient voor het openen minstens 24 uur rechtop te hebben gestaan om zeker te zijn dat het depot op de bodem van de fles is neergeslagen.
Vintage ports kunnen prachtig ouderen ( tot 50 jaar en meer ).
-
Laus summer box blanco Deze goudgele 100% Chardonnay heeft intense aromatische tonen van citrus mooi gecombineerd met tropisch fruit. De verfijnde smaak van appel en perzik gaan goed samen met de beperkte houtopvoeding die deze wijn heeft gehad.
Het resultaat is een frisse zuivere Chardonnay. Mooi in combinatie met lichte visgerechten, slaatjes, sushi of als aperitief. Kan 3 jaar bewaren.
-
Laus summer box rosado Topblend van Syrah en Garnacha. Een rosé van de hoogste kwaliteit! De wijn is lekker soepel en levendig met een fraaie volle goed gebalanceerde afdronk.
In de neus is er een krachtig maar ook fruitig bouquet met duidelijke tonen van blauwe bosbessen, aardbei en rode paprika.
Mooie dorstlesser die uitstekend past bij allerlei zomerse gerechten. Kan 3 jaar liggen.
-
Oude Molen XO Cape Brandy Minstens 10 jaar op Franse en Amerikaanse eik gelagerd om te komen tot een subtiel smaakpallet. In de neus abrikoos, litchi, banaan, gember en kokosnoot.
In de mond een scala aan tropische aroma’s aangevuld met abrikoos, zwarte chocolade en oude tawny port. Delicate en uitgebalanceerde finish. Topproduct.