-
Lace Sauvignon Blanc Deze 100% Sauvignon blanc is een expressie van rijp fruit met onderliggende groene en florale tonen. In de neus aroma’s van stekelbes, citrus en witte perzik. In de mond toont deze wijn zich mooi gebalanceerd tussen fruit en aciditeit met een lange afdronk.Kan makkelijk 5 jaar liggen en op zijn best bij slaatjes, lichte visgerechten of als aperitief.
-
Herdade dos Grous branco Blend van Arinto, Gouvelo en Anta Vaz. Geel-groene kleur. Intense tropische fruit aroma’s ( limoen, kiwi, perzik en abrikoos ).
Rijke smaak van rijpe vruchten en een licht amandelbittertje op het einde. Mooie en evenwichtige zuurtegraad.
Goede begeleider van allerhande visgerechten en zeevruchten. kan tot 5 jaar ouderen.
-
Langhe DOC Favorita 100% Favorita. Deze druif heeft hetzelfde DNA als de Vermentino. Intens strogele kleur met groene accenten. Delicaat en zeer typerende fruitige neus, droog met een licht bittere nasmaak.
Lekker bij allerlei voorgerechten en stevige visschotels. Kan 5 jaar mee
-
Barbera d'Asti DOCG Vica 100% Barbera. Helder robijnrode kleur. Intens smaakpallet. Vol en droog. mooi bij alle soorten vleesgerechten, pasta en kaas. Kan tot 5 jaar bewaren.
-
Talo Primitivo di Manduria Handgeplukte 100% Primitivo. Een erg aangenaam bouquet met aroma's van kersen, pruimen, chocolade en vanille. De wijn heeft een fluweelzachte en zwoele structuur.
De afdronk is intens, rijk en licht zoetig. Kreeg 6 maand vatrijping en op zijn best bij lam, rood vlees en wild. Kan makkelijk 6 jaar ouderen.
-
AMAI Susumaniello rosato 100% Susumaniello. Fris boeket van wilde bloemen, rode besjes, bloedappelsien en toetsen van groene thee en acacia honing. Fijn en elegant in de mond met een perfecte balans tussen fruitigheid, zuurtjes en mineraliteit.
Lekker bij slaatjes, fruit, lichte voorgerechten, barbecue of als aperitief. Jong drinken.
-
Ribolla Gialla extra dry 100% Ribolla Gialla. Heldere strogele kleur, zeer fijne en aanhoudende bubbels. Geurig boeket met hints van banaan en groene appel, in de mond fris en intens, medium-body. Jong drinken als aperitief.
-
Horny Owl Pinot Noir Aardbeien en levendige kersen staan centraal in de neus en zorgen voor een onmiddellijke uitbarsting van frisheid. De smaak is eveneens fruitig met subtiele toetsen van bosgrond, vochtige aarde, viooltjes en hartige kruiden. De afdronk heeft voldoende zuren die zorgen voor het frisse karakter van de wijn.lekker bij risotto met paddenstoelen, kaasplankje, geroosterde kip of kalkoen. Kan 5 jaar liggen.
-
Pincerna oaked Sumiller 100% Prieto Pecudo van oude stokken (25% 100 jaar oud). Complexe aroma’s van rood fruit, kruiden en mineralen fijn verweven door de lichte aanwezigheid van de rijping op eiken vaten.
Karaktervol in de mond met terugkerende fruit- en kruid toetsen met een volle, rijke en rijpe mondvulling ondersteund door een frisse toets in de afdronk. Bij rood vlees, lam, stoofpotjes, rijpe kazen of gekruide gerechten. Kan makkelijk 5 jaar bewaren.
-
Damana 5 roble Donkere, intense 100% Tempranillo. Krachtige neus vol rijp zwart en rood fruit, hazelnoten en chocolade met een kruidigheid en houterige tonen van de 6 maanden vatrijping.
mooie wijn met lange, aanhoudende afdronk. Prima bij rood vlees, geroosterde gerechten, charcuterie en kazen. Kan makkelijk 6 jaar ouderen.
-
Lace Vineyard selection Kersenrode blend bestaat uit Merlot (50%) en Syrah (35%) en aangevuld met Cabernet Franc (5%) en ook een beetje Cabernet sauvignon, Mourvèdre en Petit Verdot. In de neus donkere kersen, rood fruit en kruiden.In de mond heeft deze wijn veel fruit en een verrassende frisheid. De ondersteunende houtlagering maakt deze wijn mooi rond en smaakvol.
Past goed bij rood vlees, tomatensauzen en Italiaanse gerechten). Combineert verrassend goed bij chocoladedesserts. Kan 5 jaar liggen.
-
Roots Shiraz Mooie diepe robijnrode kleur. Handgeplukt. Aroma’s van rood fruit en versgemalen peper. de smaak is vol met licht strakke tannines, rood fruit, vanille en lichte eiktoetsen. Speelse afdronk. Kreeg 14 maanden vatrijping. Kan 6 jaar liggen en zijn best bij gegrilde vleesgerechten. -
Vieira de Sousa white Klassiek witte porto met intense aromatische smaak. Gekoeld drinken als aperitief of als long drink met tonic water, ijs en limoen.
-
Vieira de Sousa tawny Mooie klassieke tawny met zoete frisheid en elegantie. Mooi als aperitief of bij kaasschotels
-
Roero Arneïs DOCG Las Pas Strogele kleur met groene reflecties. Deze 100% Arneïs is een sappige droge witte wijn met aroma's van perzik, amandel en delicaat wit fruit.
Levendig en minerale afdronk. Aromatisch. Kan makkelijk een aantal jaren mee en is zijn best bij vitello tonnato, gevogelte en gerechten met truffel.
-
Hoenshof vert Mooie blend van Muscaris, Ravel Blanc, Sauvignac. Fris aroma van kiwi, peer en limoen. Toetsen van citrus, kumquat, munt en tomatenblad. Zacht palet met toetsen van peer, mandarijn en zoete kruisbes.
Tonen van witte peper in de afdronk. Jong drinken. Mooie begeleider van vegetarische gerechten, asperges en geitenkaasjes.
-
Hoenshof rood Assemblage van Dornfelder, Cabaret noir en Cabernet cantor. helder fruitig aroma van framboos, bosbes en donkere kers. tonen van paarse bloemen, zwarte theebladeren en donkere chocolade. licht en zacht in de mond met sappige rode kersen en pruimen.
Kan 4 jaar ouderen en is prima bij gevogelte, charcuterie en wit vlees.
-
Hoenshof rosé De blend bevat vooral souvignier gris (95%) wat zorgt voor meer finesse en elegantie samen met de heldere, fruitige toets van de sankt laurent (5%) om de wijn intensiever te maken. Aroma’s van versgeplukte frambozen en aardbeien, in de mond vooral rode bessen.
Goede balans tussen het intensieve karakter en de delicate aciditeit. Jong drinken bij vruchten, fruittaarten en snacks.
-
Idiom Cape red Deze heerlijk drinkbare Cape Red blend, gemaakt van Zuid-Afrika’s meest populaire variëteiten, viert de schoonheid en diversiteit van Stellenbosch. Pinotage (30%) en Merlot (30%) bieden rondheid en rood fruit. Shiraz (18%), Cabernet Sauvignon (10%) en Cabernet Franc (7%) zorgen voor pit, structuur en evenwicht, terwijl een vleugje Petit Verdot (3%) en Mourvèdre (3%) zorgen voor de intensiteit.Kreeg lichte vatrijping. Kan 5 jaar bewaren en is lekker bij braai, gebraad, pasta en gevogelte.