-
Château Saint Robert "Cuvée Poncet Deville" Strogele, fonkelende robe. De rijpe Sauvignon ( 80% ) geeft samen met 20% Semillon de wijn een bloemige geur van acacia. Rijke, ronde wijn. Fluweelzacht met discrete houtsmaak
Deze buur van Ch. Yquem kreeg reeds voor de 8ste keer een coup de cœur in de Guide Hachette. Drinken bij rijke visgerechten. Kan een 6tal jaren kelderrust verdragen.
-
Idiom Zinfandel Donderrode 100% Zinfadel. In de neus domineren aroma’s van karamel, vanille en zoet fynbos. In de mond een draaikolk van smaken: oregano, rozemarijn, framboos, zwarte pruimen en rode kers.
Kreeg 14 maanden vatrijping en prima bij lam, rood vlees, harde kaas en braai. Kan tot 15 jaar ouderen.
-
Tre di Tre magnum Blend van Negroamaro, Primitivo en Malvasia. In de neus fruitige aroma’s van rijp zwart fruit in combinatie met zuiderse kruiden.
Mooie structuur en goed geconcentreerde tannines. Kreeg 6 maand vatrijping en is zijn best bij allerlei vleesgerechten en barbecue. Kan tot 8 jaar liggen.
-
Herdade dos Grous branco reserva Mooie assemblage van Antao Vaz, Verdelho en Alvarinho. Rijping in Franse en Hongaarse eiken vaten gedurende 8 maanden.
Gouden kleur. Intense perziken aroma en complex met vanille van de eiken vaten. In de mond rijp fruit, mineralen met een evenwichtige zuurtegraad.
Mooie begeleider van rijke visgerechten en wit vlees. Kan tot 7 jaar liggen.
-
Hautes Côtes de Beaune blanc Heldere, lichtgele 100% Chardonnay. In de neus aroma’s van abrikoos, banaan, boter en lindebloesem. Puur en elegant in de mond met een lichte mineraliteit en frisse zuren. Kreeg 10 maanden vatrijping en is prima bij lichte visgerechten, escargots, gevogelte en vegetarische gerechten. Kan tot 5 jaar bewaren.
-
Cuvée Grande réserve La Garelle Absolute topwijn (1 ster in de guide Hachette). Deze assemblage van 70% Syrah en 30% Grenache genoot van 12 maanden vatrijping. Deze krachtige wijn heeft baat bij een aantal jaren kelderrust (tot 12 jaar) en moet enkele uren op voorhand ontkurkt worden.
Op zijn best als stevige begeleider van rijke vleesschotels, wild en kaas.
-
Fossivento Chianti classico Intens lichtrode blend van 95% Sangiovese en 5% Syrah. In de neus rood fruit, marasca-kersen en viooltjes. In de mond minerale toetsen, geïntegreerd met verse specerijen en medicinale kruiden.
Mooie tannines en een frisse zuurtegraad. 15 maanden rijping deels in gebruikte vaten en deels in amfora’s. kan 8 jaar liggen en prima bij allerlei vleesgerechten.
-
Lothian Chardonnay Handgeplukt. Lichtgeel met gouden schijn. In de neus rijp steenfruit, citroenschil en ananas. In de mond rijp geel fruit en toetsen van vanille.
Subtiele aanwezigheid van hout door de 11 maanden vatrijping. Mooie zuren en een lange afdronk. Op zijn plaats bij rijke visgerechten, gevogelte, kalf en risotto.
Kan tot 7 jaar liggen en is in 2019 verkozen tot beste Zuid Afrikaanse Chardonnay.
-
Lothian Pinot Noir 100% robijnrode Pint Noir. In de neus muskus en rijpe zwarte kers met hints van kaneel en steranijs. Mooi uitgebalanceerd hout vanwege de 11 maanden vatrijping.
Zachte tannines. Mooi bij wild, lam, rood vlees en kaasschotels. Kan 10 jaar ouderen.
-
Saint-Véran Les Chênes Deze 100% Chardonnay heeft een strogele kleur met mooie groene schijn.
In de neus fris citrusfruit, licht floraal, brioche en wat boter. In de mond heel complex en rijk. Hij zet aan met frisse zuren en citruszeste en in de afdronk een lekkere boterkaramel en een lange finale. Genoot van 5 maanden vatrijping. Kan tot 5 jaar liggen en is lekker bij gevogelte, allerlei visgerechten en zachte kazen
-
Cabernet-Sauvignon Cepas de Altura 100% Cabernet-Sauvignon. Intense, robijnrode kleur. Zachte, harmonische en fluweelzachte aroma’s van rijp rood fruit, peper en groene paprika met hints van vanille.
Evenwichtige en elegante smaak van rijp zwart fruit, peper en groene paprika met delicate tonen van toast en vanille. Gerijpt op Franse eik. Kan makkelijk 7 jaar mee en te combineren met rood vlees en intense kazen.
-
Syrah Cepas de Altura Heldere robijnrode kleur. Elegante, complexe en aanhoudende aroma’s van zwarte aarbeien, frambozen en pruimen, met hints van karamel en vanille.
Harmonische en zachte smaak van pruimen, peper en framboos, eindigend in grote harmonie met een delicate toon van toast en vanille.Genoot vatrijping op Franse eik. Lekker bij rood vlees, vederwild en stoofpotjes kan 8 jaar ouderen.
-
Vieira de Sousa LBV Robijnrood met aroma’s van rood en zwart fruit. Hints van verse peper en chocolade. Mooi in balans met lange afdronk.
Deze wijn van uitstekende kwaliteit komt uitsluitend voort uit het jaartal dat vermeld staat op de fles. Voor het bottelen rust de LBV gedurende vier à zes jaar in houten vaten. Deze rijpingstijd verklaart waarom de LBV sneller van kleur verandert dan de vintage. Het zijn wijnen met een intense kleur en een tanninehoudende smaak. Hun boeket verraadt de oxydatie als gevolg van de lange houtrijping.
-
Sessantanni Primitivo di Manduria DOP Deze 100% Primitivo van 60 jaar oude stokken heeft een inktzwarte kleur en een alcoholgehalte van maar liefst 14.5%. Aroma’s van zachte, zoete vijgen, cederhout en rijpe pruimen.
In de mond een fluwelen warmte met impressies van rijp fruit, kaneel en cacao. Kreeg 12 maanden vatrijping.
Grote wijn voor grote gelegenheden. Kan tot 12 jaar bewaren en is op zijn best bij wildgerechten, schimmelkazen of als degustatiewijn na de maaltijd. Kreeg hoogste score in Gambero rosso.
-
Anniversario 62 riserva Anniversario 62 is een intense, doch elegante Primitivo van 60 jaar oude stokken die gedurende 18 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten heeft gerijpt. In de neus aroma's van pruimen, kersen, tabak en specerijen. De aanzet van de wijn is zacht met tonen van cacao, vanille en koffie. De afdronk is rijk met verfijnde tannines. Prima bij wild, stoofpotjes en rijke vleesgerechten. Kan 10 jaar ouderen.