-
Rufus Stone Heathcote Shiraz Robijnrode 100% Shiraz van 30 jaar oude wijnstokken. Rijke, evenwichtige wijn met aroma’s van zoethout, pruimen, witte peper en tabak.
Zelfde smaken komen terug in de mond aangevuld met toetsen van zwarte chocolade, rijpe moerbei en braambessen. Kreeg 12 maanden vatrijping op Franse eik (25% nieuw).
Kan tot 7 jaar bewaren en lekker bij rood vlees, lam, vederwild en harde kazen. -
Habla Del Silencio Assemblage van Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo. Expressieve diep kersenrode wijn, zacht van structuur. In de neus minerale tonen, rijp zwart fruit, balsamico en bloemen.
In de mond fluwelig, met tonen van peper, mokka, kokos, vanille en donkere chocolade. Heeft 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. Lekker bij barbecue, vleesgerechten en pasta's. Kan tot 5 jaar bewaren.
-
Cuvée réserve La Garelle Gemaakt van 60% Syrah en 40% Mourvèdre. Kreeg 6 maanden vatrijping. In de neus viooltjes, kers en zuiderse kruiden samen met gerookte hints. In de mond rijpe bosvruchten ( braam, cassis ) en vanille.
Past uitstekend bij vlees in saus, wild en kaasschotels. Kan makkelijk 7 jaar bewaren.
-
Frore Isola dei Nuraghi IGT Heldere, lichtgele “blanc de noir” uitsluitend gemaakt van rode inheemse druivenrassen. Delicate en unieke wijn. Zeer aromatisch met exotische accenten. Jong drinken bij slaatjes en lichte visgerechten.
-
Petit Chablis Louis Moreau Deze 100% Chardonnay heeft een licht goudgele kleur. Fruitig en levendig, met een lichte toets van groene appel en citrusvruchten. In de mond is hij mooi rond en verfijnd.
Lekker bij schaaldieren, gegrilde vis, gevogelte. Kan tot maximaal 4 jaar bewaren.
-
Moontolio olijfolie 500ml Blend van 3 olijvensoorten Frantoio, Leccino en Moraiolo uit Bevagna in Umbria. Handgeplukt en de olie is komende van de eerste koude pressing. Mooie culinaire olijfolie geschikt voor alle bereidingen.
-
Barbera d'Asti superiore Tunet DOCG Barbera is het druivenras dat de mensen van Piemonte typeert. Robuust en koppig, sterk en stil. Helder robijnrode kleur met granaattinten. Een intense wijn met persistente geur.
Kreeg 12 maanden vatrijping. Toetsen van rijp, rood fruit en pruimen. Warme, volle smaak. Prima bij rood vlees, licht wild, rijke pasta's en stoofpotjes. Kan makkelijk 10 jaar ouderen.
-
Pinotage reserve Diemersdal Deze 100% dieprode Pinotage van 40 jaar oude stokken rijpte 16 maand in Franse barriques, waarbij 40% nieuwe vaten werden gebruikt. Tonen van bramen, zwarte chocolade, koffie en rijpe pruimen met een kruidige houtnoot in het boeket.
Fluweelzacht en levendig in de mond, met gepolijste tannines, een goede balans en een lange, kruidige afdronk. Top bij braai, lam, rood vlees, wild en harde kazen. Kan makkelijk 12 jaar liggen.
-
Diemersdal Private Collection Donkerode Bordeaux assemblage van 54% Cabernet-Sauvignon, 37% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet-Franc en 2% Malbec.
Complexe neus van bramen, kersen en cassis, evenals eucalyptus, zoethout en tonen van donkere chocolade, cederhout, fijne eikenhoutaroma's en vanille.
Elegant en krachtig in de mond met zachte tannines. De vakkundig geïntegreerde vatrijping (20 maand waarvan 40% op nieuwe Franse vaten) geven de wijn ook veel karakter. Top bij rijke vleesgerechten. Kan 15 jaar liggen.
-
Saronsberg Viognier Licht gele 100% Viognier. Aroma’s van honing, rijpe peer, abrikoos en delicate florale hints. In de mond subtiele kruidigheid en geel fruit.
Kreeg 16 maanden vatrijping en kan tot 5 jaar liggen. Mooi bij stevige visgerechten, wit vlees en slaatjes.
-
Almenkerk Sauvignon Blanc Mooie fruitige aroma's van vlierbloesem, kruisbes, witte perzik en paprika, onderbouwd door verse granny smith-appels en gemaaid gras. Gebouwd op natuurlijke zuurgraad en een kern van mineraliteit.Deze wijn heeft een rond mondgevoel en een aanhoudende afdronk door het verlengde contact met de droesem. Kan tot 7 jaar ouderen en lekker bij schaaldieren en lichte visgerechten.
-
Edda Strogeel. Een vol aromatische en gestructureerde wijn op basis van Chardonnay aangevuld met lokale druiven (Moscatello en Fiano). Bloemen, perzik, nectarines, wat citrus en een subtiele toon van vanille typeren de wijn.
Genoot 4 maanden vatrijping. Warm en elegant. Perfecte begeleider van rijke visgerechten, wit vlees en zachte kazen. Kan 5 jaar ouderen.
-
LA Cetto Nebbiolo reserva Evenwichtig en zeer aangenaam. Deze 100% Nebbiolo kreeg een vatrijping van 14 maanden en men vindt aroma's terug van rijp zwart fruit met noties van kruiden en leder.
Zeer mooi gestructureerd met een kruidig en fruitig karakter. Kan makkelijk 8 jaar liggen en prima bij rijke pastaschotels, vederwild en gegrild vlees.