-
Habla de Ti Sauvignon Goudgeel met lichtgroene tinten. In de neus kom je naast de karakteristieke aroma’s van de Sauvignon Blanc zoals asperge en buxus, ook mooie geuren van mango en tomatenblad tegen.
De smaak is aromatisch, fris, aangenaam makkelijk om te drinken en heeft een lange afdronk. Vooral heerlijk tijdens warme zomeravonden, maar ook een prima begeleider bij Mediterraanse gerechten en tapas.
De afsluiting is een glazen stop, die op iedere fles past. Jong drinken.
-
Susco Susumaniello Deze 100% Susumaniello (een van de meest zeldzame en oeroude druivensoorten ter wereld) is intens robijn rood van kleur.
De wijn heeft een bouquet aan fruitige, bloemige aroma's, met gedroogde kruiden en een balsamico toon, dit gecombineerd met een kruidigheid dankzij de houtlagering die de wijn heeft ondergaan.
Kreeg 6 maand vatrijping en is prima bij stevige vleesgerechten en wild. Mag 6 jaar liggen.
-
Parsimonia Bobal de Autor Donkerrode 100% Bobal. Handmatige oogst van meer dan 75 jaar oude wijnstokken. De gisting vindt plaats in Franse eiken vaten voor een periode van 6 maanden met battonage en nog eens 4 maanden extra rijping.
Intens aroma van pruimencompote en bosbessen met balsamico achtergrond en een vleugje mokka. Mag 10 jaar liggen en perfect bij rijke vleesgerechten.
-
Arendsig Colombard 100% Colombard. Zeer helder. Fijne neus met noties van limoen, groene appel en honing. In de mond steenfruit ( perzik, abrikoos ).
Levendige wijn met frisse zuren die 4 jaar kan liggen. Lekker bij oesters, sushi en lichte visgerechten.
-
Arendsig Chardonnay 100% Chardonnay. Intens gekleurde citroengele wijn. Zuiver en intense aroma’s van rijpe appel, eik, boter en geroosterd geven aan deze wijn zijn elegante en complexe structuur.
Kreeg 10 maand vatrijping op Franse eik. Zijn elegantie wordt nog versterkt door een aangenaam zuurtje in de finale.
Past uitstekend bij rijke visgerechten, gevogelte, wit vlees en kaas. Kan makkelijk 5 jaar ouderen.
-
Arendsig Viognier 100% Viognier. In de neus hinten van lentebloesems, jasmijn, abrikoos en perzik. Deze witte wijn heeft een stevige structuur, maar blijft rond met een volle body en een aanhoudende afdronk.
Kreeg 10 maanden vatrijping en prima bij visgerechten, sushi en asperges. Kan 5 jaar ouderen.
-
Hoenshof Muscaris BIO 100% Muscaris. Ravissant aroma van honingmeloen, ananas en Doyenné peer. Gebalanceerde en verfrissend palet van citroen en mandarijn. Licht pittige afdronk van gember.
Deze BIO wijn vormt een goede combinatie met teriyaki saus, sushi, wit vlees en zeevruchten.
-
Saronsberg Provenance Shiraz Donker paarsrood. Heerlijke aroma's van donkere bessen, leer en tabak. Smaken van rood fruit, zwarte bessen, kruiden en wat florale toetsen. Fluwelen tannines en een volle body leiden tot een sterke, maar soepele afdronk.
Kreeg 20 maanden houtlagering en op zijn best bij stevige vleesgerechten zoals gegrild vlees en wild. Kan tot 8 jaar ouderen.
-
Arendsig Pinotage blok A19 100% Pinotage. In de neus zwarte kers, rode bessen en heel wat kruidigheid en terroir. Elegant in de mond met toetsen van rijp donker fruit.
Zachte tannines. Kreeg 10 maand vatrijping op gebruikte Franse eik. Ideale begeleider van wild, gebraad, braai en stoofpotjes. Kan 7 jaar bewaren.
-
La Val Albarino Lichtgele, briljante wijn met groene reflecties van de Albarino druif. Intense neus met licht kruidig (laurier) en balsamisch boeket en aroma's van frisse citrusschil (pompelmoes en limoen) op en licht florale en zeer minerale achtergrond.
kan makkelijk 5 jaar mee en is perfect bij schaaldieren, asperges, allerlei visgerechten en sushi.
-
Arendsig Cabernet-Sauvignon Donkerrode 100% Cabernet met paarse tonen. In de neus munt, donkergekleurd fruit en rijpe abrikoos. In de mond zwart fruit, pruimen, een vleugje vanille en een mooie kruidigheid.
Kreeg 14 maanden vatrijping. Lange afdronk. Kan 8 jaar bewaren en op zijn best bij rood vlees, braai, lam, eend en wild.
-
Arendsig Shiraz Donkerrode wijn met paarse tinten. Kreeg 15 maanden vatrijping. Aroma’s van leder, kruiden, tabak en rijpe zwarte kersen. In de mond heeft deze wijn een grote structuur met ronde tannine en veel fruit.
Lange afdronk. Perfect bij allerlei vleesgerechten,. Kan tot 7 jaar bewaren.
-
Herdade dos Grous Blend van 30% Alicante Bouschet, 35% Aragonez, 20% Touriga Nacional en 15% Syrah.
Deze kersenrode wijn heeft aroma’s van kaneel, koffie, peperkoek, cocos en munt. Veelzijdige wijn die vatrijping kreeg op nieuwe Franse eik.
Lekker bij stevige vleesgerechten en rijke pasta’s. kan tot 6 jaar ouderen.
-
LA Cetto Don Luis Viognier reservada Deze vol gele witte wijn is een schoolvoorbeeld van een mooie lekker genietbare Viognier. Intense aroma’s van perzik, banaan, mirabel en gele pruimen overheersen in de neus.
In de mond kent hij een ronde aanzet en men proeft het zomers gele fruit ondersteund door een mooi zuurtje.
Lange afdronk. Op zijn beste bij Oosterse en Creoolse gerechten. Kan 4 jaar liggen.
-
Cuvée réserve La Garelle Gemaakt van 60% Syrah en 40% Mourvèdre. Kreeg 6 maanden vatrijping. In de neus viooltjes, kers en zuiderse kruiden samen met gerookte hints. In de mond rijpe bosvruchten ( braam, cassis ) en vanille.
Past uitstekend bij vlees in saus, wild en kaasschotels. Kan makkelijk 7 jaar bewaren.
-
Carnivor Zinfandel Deze 100% dieprode Zinfandel is sappig, vet, groot en smaakvol, met hints van kruiden. Intense donkere fruitsmaken van bramen, pruimen en bosbessen worden gecombineerd met noten van mokka, donkere chocolade en zwarte peper.
Smaken van vanille en geroosterde amandel blijven hangen in een lange afdronk. Lekker bij geroosterd vlees en kaas. Kan 7 jaar liggen.