-
Cotes du Rhone blanc Goudgele assemblage van 50% Grenache Blanc, 25% Clairette en 25% Bourboulenc. Deze klassiek witte Rhonewijn heeft een fijn boeket met subtiele bloemige tonen en aroma’s van gedroogde vruchten.
In de mond toetsen van acacia honig. Kan makkelijk 5 jaar ouderen en past mooi bij gerilde vis, gevogelte en wit vlees ( kalf ).
-
Talo Verdeca In de neus heeft deze 100% Verdeca nuances van witte bloemen en vanille. Door de houtlagering ( 3 maand ) ontdek je tevens iets van eiken hout en gebrande noten.
De smaak is vol en zeer krachtig; veel rijp wit en geel fruit aangevuld met groene kruiden, mineralen en vanille.
Past perfect bij zeevruchten, sushi en visgerechten. Kan makkelijk 3 jaar liggen.
-
Parsimonia crianza Robijnrode assemblage van Merlot en Cabernet-Sauvignon. Kreeg 7 maanden vatrijping op Franse en Amerikaanse eik.
Zeer elegant aroma gedomineerd door rode en zwarte bessen en kersen, met chocolade en balsamico nuances.
Uitgebanceerd met een mooie afdronk. Kan 6 jaar bewaren en mooi bij rood vlees, stoofpotjes en vederwild.
-
Talo Nero di Troia 100% Nero di Troia. Gedurende 6 maanden gerijpt op Franse en Amerikaanse eik. In de neus een elegant boeket van viooltjes, kers en zwarte bes.
Kruidige toetsen van koriander, zwarte peper en zoethout. Complex, met stevige doch elegante tanines. De fijne zuurtjes geven deze wijn een fris elan.
Lekker bij Lasagne, pasta met rijke sauzen of ragout, rood vlees en stoofpotjes. Kan makkelijk 6 jaar liggen.
-
Moontolio olijfolie 250ml Blend van 3 olijvensoorten Frantoio, Leccino en Moraiolo uit Bevagna in Umbria. Handgeplukt en de olie is komende van de eerste koude pressing. Mooie culinaire olijfolie geschikt voor alle bereidingen.
-
Saronsberg Sauvignon Blanc Lichte gele kleur met groene reflecties. Handgeplukt in de vroege ochtend. Aroma's van tropisch fruit, kruisbes en fruitsla, gevolgd door grassige accenten. Fruitig, volle body met een zeer verfrissende afdronk.
Perfect als aperitief, bij salades, visgerechten. Jong drinken tot 3 jaar na de oogst.
-
Côtes du Rhône Prachtige assemblage van 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Carignan. Stokken zijn gemiddeld 70 jaar oud.
Manueel geoogst heeft deze dieprode wijn in de neus toetsen van gekonfijt fruit en discreet hout. Soepel in de mond, fris en fruitig.
Kreeg 1* in de Guide Hachette. Kreeg lichte vatrijping en kan tot 5 jaar bewaren en is prima bij rood vlees, licht wild, kaas en stoofpotjes.
-
Prosecco Ponte Villoni extra dry Deze fijne bubbel is een Extra Dry met niet te veel zuren. De wijn is lichtgeel, met een medium-body en heerlijk op elkaar afgestemde smaken van licht fruit.
Rijke mousse, het lijkt wel een ‘methode traditionelle’! Geuren van bloesem, appel en peer. Lekker als aperitief of bij nagerechten.
-
Nau Mai Sauvignon blanc Door de ondergrond van leisteen krijgen we een uiterst frisse 100% Sauvignon blanc met een uitgesproken mineraliteit. Prachtig, rijk geparfumeerd en vol finesse.
Top bij zeevruchten, schelp- en schaaldieren, zomerse slaatjes of als aperitief. Jong drinken.
-
Pincerna oaked Sumiller 100% Prieto Pecudo van oude stokken (25% 100 jaar oud). Complexe aroma’s van rood fruit, kruiden en mineralen fijn verweven door de lichte aanwezigheid van de rijping op eiken vaten.
Karaktervol in de mond met terugkerende fruit- en kruid toetsen met een volle, rijke en rijpe mondvulling ondersteund door een frisse toets in de afdronk. Bij rood vlees, lam, stoofpotjes, rijpe kazen of gekruide gerechten. Kan makkelijk 5 jaar bewaren.
-
Lothian Riesling 100% Riesling. Helder lichtgeel. De neus is subtiel. Hij doet denken aan dennennaalden, Kaapse kruisbes en natte fynbos met een lichte petroleumgeur.
In de mond citrus, groene appel en pompelmoes. Lekker bij Aziatische gerechten, gebakken vis en slaatjes. Kan tot 4 jaar liggen.
-
Horny Owl Chardonnay sur lie Deze 100% Chardonnay heeft een bleekgele goudkleur. In de neus gekonfijte citrus, verse appel, geel steenfruit en een tropische ananastoets.
De smaak begint met een romig zacht mondgevoel ondersteund door een goede zuurgraad. Het fruit in de neus wordt bevestigd in de mond.
Kreeg geen vatrijping maar toont een verrassende lengte en is mooi in balans. Lekker bij lichte visgerechten, sushi of als aperitief. Kan tot 5 jaar bewaren.
-
Ribolla Gialla extra dry 100% Ribolla Gialla. Heldere strogele kleur, zeer fijne en aanhoudende bubbels. Geurig boeket met hints van banaan en groene appel, in de mond fris en intens, medium-body. Jong drinken als aperitief.
-
Isobel Rosé 100 % handgeplukte Mourvèdre, licht zalmroze kleur. In de neus aroma's van aardbeien, sappige watermeloen, granaatappel en cranberries.
Levendige fruitsmaken worden aangevuld met een hartig karakter, de typische vlezigheid van de Mourvèdre samen met een mooie zuurbalans, een lichte witte pepertoets in de afdronk, maakt dit tot een wijn met pit.
Kan tot 4 jaar bewaren en is op zijn best bij curry schotels, salades, koude gerechten, varkensvlees, gegrilde vis.
-
Cuvée Solstice Blanc La Garelle Blend van 90% Vermentino en 10% Ugni Blanc. In de neus aroma’s van perzik en dennenhars. In de mond abrikoos, ananas, vanille en geroosterd brood.
Deze vatgerijpte wijn past uitstekend bij visgerechten, schaaldieren en wit vlees. Ook lekker als aperitief. Mag 4 jaar liggen.
-
Viognier La Garelle Deze 100% Viognierwijn heeft een zeer expressieve neus met hints van abrikoos, perzik en litchi. In de mond aroma’s van witte perzik en muskaat. Mooie rondeur.
Kan 3 jaar bewaren. Op zijn best bij zeevruchten of bij lichte nagerechten.
-
Fafila Petriz Albarin 100% Albarin van hun beste percelen waarbij enkel de lekwijn gebruikt werd. Dit is de wijn die op natuurlijke wijze afloopt na de gisting en die de hoogste kwaliteit heeft. De wijn rijpte 10 maanden sur lie voor een rijkere, vollere smaak zonder aan sappigheid te verliezen. Dit is een aromatische wijn met vlierbloesem, acacia, passievrucht, mango en rijpe ananas.
Het fruit wordt in de mond goed ondersteund door citrus en mineraliteit. Lekker bij rijke visgerechten, pasta, maaltijdsalades en kazen. Kan 4 jaar bewaren.
-
Madeleine Chardonnay Deze 100% Chardonnay wordt gerijpt in Franse eikenhouten vaten om een uitstekende integratie van fruit en eikenhout te garanderen.
Een fris en vol, maar elegant mondgevoel met een aanhoudende afdronk van amandelen en vanille en met citrus en een vleugje perzik op de neus.
Mooi bij rijke visgerechten, gevogelte en zachte kazen. Kan 5 jaar liggen.
-
Antoinette reserve n°1 Een schitterende blend van Malbec en Shiraz met aroma's van cassis, violet, rijpe pruimen en zwarte olijven.
Een complexe, maar mooi uitgebalanceerde smaak, met een lang aanhoudende afdronk met hints van pure chocolade en truffel.
Perfect bij rood vlees, licht wild, braai en zachte kazen. Kan makkelijk 8 jaar ouderen.
-
Marguerite Merlot Dieprode vatgerijpte 100% Merlot. Aroma’s van eik, chocolade, vanille en zwart fruit (braambessen). In de mond lichte kruidigheid en rijp rood fruit. Zachte tannines.
Kan makkelijk 5 jaar bewaren en past perfect bij rood vlees, lam, gevogelte en braai.